To dla nas ogromne wyróżnienie. Cieszymy się, że możemy współpracować z Krakowskim Biurem Festiwalowym i wspólnie realizować projekty skierowane do rodzin z Krakowa i Małopolski. Mocno wierzę, że rozwój sieci partnerstw pomiędzy przedstawicielami świata biznesu i kultury umożliwia tworzenie wartościowych inicjatyw, z których korzystać mogą nie tylko krakowianie.

MAREK PRZYSTAŚ, ZAŁOŻYCIEL DUCKIE DECK

"Dźwigacze Kultury" wręczamy naszym partnerom, sponsorom, którzy ryzykując swoje pieniądze, uwierzyli, że ich marka może spokojnie pokazywać się przy takich wydarzeniach, jakie produkuje Krakowskie Biuro Festiwalowe. To oni uwierzyli, że jesteśmy jakościowym, prestiżowym i godnym zaufania partnerem i od wielu lat z nami współpracują.

Izabela Helbin, Dyrektor Krakowskiego Biura Festiwalowego

Zobacz podsumowanie gali

Nazwa nagrody nawiązuje do pierwszego kręgu kręgosłupa dźwigającego czaszkę i umożliwiającego ruchy głowy. Wywodzi się od mitycznej postaci Atlasa, który miał podtrzymywać Ziemię.

W tym roku "Dźwigacza Kultury" zaprojektował Krzysztof Iwański – absolwent łódzkiej ASP, laureat European Design Awards w latach 2016 i 2017. Tegoroczna kreacja z rozbudowaną typografią ma uosabiać kreatywność oraz różnorodność przedsięwzięć Krakowskiego Biura Festiwalowego.

8 lutego uroczystą galę w salonie Autoremo – partnera dla Krakowa uświetnił występ Staszek Słowiński Quintet.

Dźwigacze Kultury_fot. Bartosz Głowacki.jpg

Dźwigacz Kultury.png

Pomysł na weekend z dziećmi - raport Instytutu Monitorowania Mediów i Duckie Deck

Rodzicielstwo to praca 24/7 – bez dni wolnych, świąt, urlopów i zwolnień. A jednak nikt z kalendarza nie wykreśla weekendów, które chcemy odpowiednio zagospodarować, najchętniej łącząc wypoczynek z wartościowo spędzonym czasem z dziećmi.

Rodzinny newsletter Duckie Deck #6

POBUDZAMY DZIECIĘCĄ CIEKAWOŚĆO małych odkrywcach i ogólnopolskim projekcie opowiada Marek Przystaś, współtwórca Akademii Duckie Deck, tata dwóch ciekawskich chłopaków.
. WARTO ZOBACZYĆBogata biblioteka ciekawych, krótkich filmów dla widzów w każdym wieku.
. FOTO