Lego Foundation, Unilever i Ikea Group powołują koalicję, by zwiększać świadomość roli zabawy w rozwoju dzieci.

Lego Foundation, Unilever i Ikea Group powołują koalicję, by zwiększać świadomość roli zabawy w rozwoju dzieci - Marketing przy Kawie

Lego Foundation, Unilever i Ikea Group, ze wsparciem National Geographic jako partnera medialnego, powołały do życia „Real Play Coalition”. Ma ona zwiększać świadomość kluczowej roli zabawy w rozwoju dzieci. Koalicja została ogłoszona 25 stycznia podczas World Economic Forum Annual Meeting w Davos.

Badania pokazują, że współczesne nastolatki częściej włamują się do komputerów niż palą czy uprawiają seks.

Teens more likely to be hacking computers than smoking or having sex Comment iconComment icon

Teenagers used to rebel by smoking, doing drugs and getting pregnant.

Turecki Eti to nowy gracz na polskim rynku słodyczy.

Eti debiutuje z przytupem - Puls Biznesu - pb.pl

Nowy gracz na polskim rynku słodyczy ma nie lada apetyt i pieniądze od właścicieli na jego zaspokojenie. Zaczyna od ciastek, batonów i telewizji

Rodzinne zdjęcia w spocie Kraft Heinz, jaki marka zaprezentuje podczas Super Bowl.

Kraft Wants to Feature Your Family Photos In the Super Bowl – Adweek

Marka Kraft Heinz kontynuuje także kampanię, w której przekonuje rodziców, że dążenie do doskonałości jest przereklamowane.

Kraft’s Super Bowl Ad Debut Will Address the Pressure on Parents to Be Perfect – Adweek

Jak ważne jest, aby dzieci uczyły się wydawania i oszczędzania pieniędzy.

Digital allowance apps help kids better manage money

The allowance is still alive and well, and the typical kid makes more than pocket change. But the way these payments are doled out and stored is changing.

Ekologia w przemyśle zabawek wykonanych z tworzyw sztucznych.

'Wasted': Greening the plastics-heavy toy industry - Home | Day 6 | CBC Radio

Our new series, 'Wasted', takes a closer look at trash, disposability and built in obsolescence. First up, Green Toys is trying to reduce the amount of plastic in landfills by using recycled milk jugs to make its toys.

Toys R Us zamknie 20 proc. sklepów w USA.

Toys “R” Us zamknie 20 proc. sklepów w USA - Puls Biznesu - pb.pl

Toys “R” Us zamknie 180 sklepów w USA w ramach realizacji restrukturyzacji, która ma wyprowadzić go z bankructwa ogłoszonego we wrześniu.

Obejrzyjcie pierwszą reklamę Barbie.

The Barbie Mystique | Classic Ad Review - AdAge

Mattel's Barbie went from boy toy to a lightning rod for women's culture. Now, she's encouraging dads to play with their daughters.

Organizacja non-profit - Amigos for Kids - pokazuje, że dziecięca sztuka wyraża więcej niż moglibyśmy się spodziewać.

Adorable Kids' Drawings Are a Window Into Darkness in This Disturbing Campaign - Video - Creativity Online

Adorable Kids' Drawings Are a Window Into Darkness in This Disturbing Campaign

Fundacja Energa wspiera bezpieczeństwo dzieci.

ENERGA | Biuro Prasowe – Komunikat prasowy - Fundacja Energa wspiera bezpieczeństwo dzieci

Serwis Biura Prasowego ENERGA S.A. Informacje prasowe i materiały dla dziennikarzy.

Chcielibyśmy, by więcej firm z branży zabawkarskiej eksperymentowało z wykorzystaniem materiałów pochodzących z recyklingu zamiast z pierwotnego plastiku.

Erin Passmore, marketing and sales director, Green Toys

🥇 CIEKAWE KAMPANIE

Klient: Santander Bank
Kampania: Piggy

Klient: Santander Bank
Kampania: Piggy

Statek w butelce to nowość od Lego.

Action Figure Insider » #Lego Announce Next Lego Ideas Winner: Ship in a Bottle

Postanowiliśmy odświeżyć naszą markę, wprowadzając lifting logo, nową identyfikację wizualną i claim. Zobacz nas w nowej odsłonie!

Zmieniamy się dla Was - Biuro prasowe Duckie Deck

Co roku wszystkie ścieżki międzynarodowego przemysłu zabawkarskiego prowadzą do Norymbergi. Trwają targi zabawek Spielwarenmesse. I nas tam nie zabraknie!

Duckie Deck on LinkedIn: “Co roku wszystkie ścieżki międzynarodowego…

Już w ten weekend, 3-4 lutego Akademia Duckie Deck, popularny wśród dzieci i rodziców cykl wydarzeń, będący połączeniem nowoczesnych technologii z twórczą i radosną zabawą, ponownie zawita do Poznania.

Akademia Duckie Deck - Poznań - Pomysł na rodzinny weekend