Jak zgodnie z prawem prowadzić działania reklamowe skierowane do dzieci.

Marketing online to kids in the age of GDPR poses new challenges

MarTech Today is a must-read daily news site for CMOs, CIOs & CTOs, marketing technology & marketing operations professionals, ad tech managers, UX experts & data analysts.

Kampanie, które w 2017 roku w najciekawszy sposób sięgały po storytelling.

Adweek’s Arc Awards: Recognizing the Best Brand Storytelling of 2017 – Adweek

W odpowiedzi na dotychczasowe kampanie marki H&M, mamy stworzyły reklamę, jaką same chętnie by obejrzały.

Tired of H&M’s Gendered Kids’ Clothes, These Moms Made the Ads They Wanted to See – Adweek

Ferrero przejmuje amerykański biznes Nestle.

Ferrero przejmuje amerykański biznes Nestle - Puls Biznesu - pb.pl

Włoskie Ferrero finalizuje przejęcie amerykańskiego biznesu Nestle, informuje Bloomberg.

Cadbury z nową kampanią marki Dairy Milk.

Cadbury Emphasizes Acts of Kindness in First Relaunch Work for Dairy Milk - Video - Creativity Online

Cadbury's is focusing on little acts of kindness in its relaunched marketing for Dairy Milk, as revealed in the first work from VCCP

„Powiedz to na słodko!” – dzieci w kampanii Delecty na Dzień Babci i Dziadka.

„Powiedz to na słodko!” – dzieci w kampanii Delecty na Dzień Babci i Dziadka - Marketing przy Kawie

Delecta przygotowała kampanię „Powiedz to na słodko!”. Serię filmów, w których dzieci mówią o emocjach, rozpoczyna spot z okazji Dnia Babci i Dziadka.

Tańsze paliwo na ORLENIE z Kartą Dużej Rodziny.

Tasze paliwo w Orlenie z Kart Duej Rodziny oraz aplikacj mKDR - Biznes w INTERIA.PL

Reklamodawcy wstrzymują globalne kampanie na YouTube, kiedy te zaczynały się pojawiać przy niestosownych treściach.

Advertisers put YouTube ads on hold after child exploitation scandal

Several big-name advertisers have stopped advertising on YouTube after their ads appeared next to videos showing children in their underwear

Spadła sprzedaż wszystkich miesięczników poradnikowych dla kobiet.

Październik 2017 roku nie był dobry dla miesięczników poradnikowych - Press.pl - najnowsze informacje z branży medialnej, marketingowej, reklamowej i public relations

W serwisie internetowym Press znajdziesz informacje dotyczące mediów w Polsce i na świecie. Dowiesz się o reklamie, marketingu, public relations i Internecie.

W nowej reklamie Gatorade gwiazda tenisa Serena Williams występuje ze swoim prawie trzymiesięcznym dzieckiem.

Serena Williams' Gatorade Ad Includes Her Baby's Body Double | CMO Strategy - AdAge

Young Alexis Olympia was unable to make the shoot, so the brand arranged a last-minute fill-in for an ad urging girls to stay in sports.

Apple pracuje nad rozwiązaniem, które pomoże rodzicom kontrolować sposób korzystania przez ich dzieci ze smartfonów.

Apple Plans More Features for Parents to Control Kids' Phone Use - Bloomberg

Apple Inc. said it plans new features to help parents control how children use its smartphones, responding to criticism from two shareholders about the entrancing qualities and potential mental health impact of the company’s iPhone.

Istnieje pewna uniwersalność w swoistości. Kiedy widzi się tę szczególną rodzinę i ich tradycje, ludzie chłoną ich historię, okazują zainteresowanie i otwierają swoje serca, ponieważ zawiera ona uniwersalne przesłanie dotyczące każdej rodziny.

Adrian Molina, reżyser i scenarzysta filmu "Coco"

🥇 CIEKAWE KAMPANIE

Marka: Huggies
Kampania: The World's First Baby Marathon

Marka: Huggies
Kampania: The World's First Baby Marathon

Nowa linia zabawek od Playmates Toys.

Playmates Toys Introduces Its First Action Figure Collection for Girls, Based on Animated Series

Line of Action Figures, Plush and Role Play Items Now Available At Select Retailers

Reklama w telewizji czy w Internecie? W najnowszym numerze magazynu "Branża Dziecięca" Łukasz Majewski, Communication Manager w Duckie Deck, podpowiada, jak dotrzeć do rodziny!

Branża Dziecięca 1/2018 by Branża Dziecięca - issuuIssuu

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s millions of monthly readers. Title: Branża Dziecięca 1/2018, Author: Branża Dziecięca, Name: Branża Dziecięca 1/2018, Length: 128 pages, Page: 1, Published: 2018-01-02

W  najbliższy weekend, 20-21 stycznia Akademia Duckie Deck, popularny wśród dzieci i rodziców cykl wydarzeń, będący połączeniem nowoczesnych technologii z twórczą i radosną zabawą, zawita po raz pierwszy do Katowic.

Akademia Duckie Deck - Katowice - Pomysł na rodzinny weekend

Familijna Akademia Duckie Deck wraca do Poznania

Rozwijanie dziecięcej wyobraźni, pobudzanie kreatywności i zachęcanie najmłodszych do twórczego myślenia to cele, jakie z powodzeniem od przeszło dwóch lat realizuje Akademia Duckie Deck - największe w Polsce cykliczne wydarzenie dla rodzin. Już 3 i 4 lutego Stary Browar w Poznaniu, partner wydarzenia, zamieni się w wielki plac zabaw, pełen eksperymentów, majsterkowania i nowych technologii dla najmłodszych i ich rodziców. Dziś, 22 stycznia ruszają zapisy na warsztaty, które są jedną z aktywności przygotowanych dla odwiedzających Akademię Duckie Deck.