Jak VR i AR zmienią branżę zabawek dla dzieci.

Toying with reality: What new VR and AR experiences means for the industry | Opinion from the toy industry | ToyNews

Comment from leading toy industry professionals

Przedświąteczna panika rodziców, którzy boją się, że wymarzone zabawki ich dzieci zostaną przedwcześnie wykupione.

Sold out: Parents panic as popular Christmas toys are out of stockComment iconComment icon

Three of the most popular toys this Christmas are sold out at the UK's biggest retailers, causing panic among parents.

Lego w świecie wirtualnej rzeczywistości.

LEGO AR-Studio clicks together virtual and physical blocks | WIRED UKUntitled-1Untitled-1

LEGO AR-Studio uses Apple's ARKit to let children fly virtual models around the room. It's a small step, but LEGO has big ambitions for augmented reality

Mattel podejmuje działania naprawcze, by jeszcze lepiej odpowiadać na zmiany zachowań konsumenckich, jakie zachodzą wśród jego odbiorców.

Mattel's Turnaround: A Complete And Total Overview - Mattel, Inc. (NASDAQ:MAT) | Seeking Alpha

Mattel has come under massive sales pressure with the shift in consumer spending habits. They've fallen behind the curve in late years but introduced their core

Badania wskazują, że białe dzieci faworyzują inne białe dzieci, ale nie wyrażają negatywnego stosunku wobec dzieci o innym kolorze skóry.

Kids as young as 5 show racial bias, research suggests - Technology & Science - CBC News

A new study from researchers at York University finds most white children as young as five years old show racial bias in favour of other white children.

2017 jest rokiem, w którym wydatki na reklamę cyfrowe ostatecznie pokonały wydatki na telewizję.

2017 was the year digital ad spending finally beat TV - Recodeclockmenumore-arrownoyesrecode_divider

You knew it was coming.

Analiza pokazująca, w jakim stopniu telewizja i kino wpływają na rozwój rynku gier planszowych.

How far does TV and film influence board games? | Opinion from the toy industry | ToyNews

Comment from leading toy industry professionals

Najsłynniejsza lalka wspiera społeczność LGBT.

Barbie comes out in support of same-sex marriage | Life and style | The Guardian

Famous doll appears in Instagram post wearing a ‘Love Wins’ T-shirt that is a mini replica of ones designed for Pride

Ewolucja sektora licencjonowania w branży zabawek dla chłopców.

Is digital the new super-category in the boys' licensing space? | Business Analysis | Licensing.biz

Analysis of issues affecting the global licensing industry

Kraft Heinz przekonuje rodziców, że dążenie do doskonałości jest przereklamowane.

Kraft's New Message to Parents: Family Greatly | CMO Strategy - AdAge

Kraft is telling parents it's ok not to be perfect and introducing a more unified look for products including cheese, macaroni and cheese and dressing.

"Coco" - najnowsza animacja Pixara rozbija Box Office w weekend otwarcia.

Disney Pixar's 'Coco' Sets Box Office Record in Mexico | FortuneSearchSearchClose

"Coco," the animated movie from Walt Disney and Pixar about Mexico's Dia de los Muertos, is now Mexico's highest-grossing movie ever.

To oczywiste, że telewizja i kino mają ogromny wpływ na decyzje dotyczące zakupów konsumenckich i mamy nadzieję, że nadal będą wpływać na rozwój branży gier planszowych.

Nicki Gumbrell, Gibsons

Kampania: The Riderless Bike
Klient: The Steve Waugh Foundation

Kampania: The Riderless Bike
Klient: The Steve Waugh Foundation

Poznajcie pierwszy na świecie sterowany smartfonem papierowy samolot.

POWERUP Toys | Smartphone Controlled Paper Airplanes

POWERUP brings homemade paper airplanes into the future by adding next generation mobile controls. We developed the first smartphone controlled paper airplane.

Chcecie wiedzieć, co się aktualnie u nas dzieje? Koniecznie zajrzyjcie na naszą stronę w serwisie LinkedIn.

Duckie Deck

Wierzymy w potęgę dziecięcej radości. Dajemy przestrzeń do swobodnego odkrywania. Tworzymy rozwijające zabawy dla dzieci i rodziców. Mamy wieloletnie doświadczenie w tworzeniu wydarzeń, warsztatów, aplikacji, gier oraz serwisów internetowych dla dzieci i rodziców. Firmom i markom pomagamy w odpowiedzialnym docieraniu do rodziców.

W  najbliższy weekend, 16-17 grudnia Akademia Duckie Deck, popularny wśród dzieci i rodziców cykl wydarzeń, będący połączeniem nowoczesnych technologii z twórczą i radosną zabawą, zawita do Wrocławia.

Różnorodność aktywności podczas Akademii Duckie Deck - Biuro prasowe Duckie Deck

Żółta kaczka Duckie Deck znów przemierzyła całą Polskę

Budząca wielką sympatię dzieciaków i powszechne zaciekawienie mieszkańców odwiedzanych miast - wielka, sześciometrowa żółta kaczka Duckie Deck ponownie przemierzyła całą Polskę. 20 edycji, 6 miast, 12 lokalizacji, 19 warsztatów, kilkadziesiąt gier i interaktywnych zabaw dla wszystkich oraz ponad 65,5 tysięcy zadowolonych dzieci i rodziców. Tak w liczbach można podsumować mijający 2017 rok w Akademii Duckie Deck - największym w Polsce cyklicznym wydarzeniu dla rodzin.