Mattel i Hasbro, czyli co fuzja gigantów może przynieść rynkowi zabawek.

What a Combined Hasbro-Mattel Could Mean for the Toy Industry - WSJ

A tie-up between Hasbro and Mattel would result in a toy company would have a significant impact on the sector and have great heft in certain toy categories like toy cars and dolls.

Mattel's Stock Explodes After Hasbro Takeover Speculation - TheStreet

Mattel shares continue to surge amid reports of a $5 billion takeover from rival toymaker Hasbro...MAT

Hasbro Wants to Transform Mattel -- The Motley Fool

Najmłodsi eksperci testują zabawki w Tesco. Świąteczna kampania sieci.

Najmłodsi eksperci testują zabawki w Tesco. Świąteczna kampania sieci - Marketing przy Kawie

Tesco zaprezentowało świąteczną kampanię reklamową. Poza znanym z minionego sezonu motywem „Magicznych świąt” w spotach pojawią się najmłodsi klienci, którzy samodzielnie wybierają prezenty.

Prawdopodobnie powstanie film na bazie kulowej gry Super Mario Bros.

Minions studio reportedly creating a Mario movie | Latest news from the licensing industry | Licensing.biz

Breaking news from the global licensing industry

Disney może odkupić aktywa 21st Century Fox.

21st Century Fox has been holding talks to sell to Disney: Sources

21st Century Fox has been holding talks to sell most of the company to Walt Disney Co., sources say.

O negatywnych skutkach błędów w zabezpieczeniach inteligentnych zabawek.

Strangers can talk to your child through 'connected' toys, investigation finds | Technology | The Guardian

Which? investigation finds security flaws in ‘intelligent’ toys such as CloudPets and Hasbro’s Furby Connect

Superbohaterki w świecie zabawek.

Wonder Women: The female superheroes that are taking over the toys space | Business Analysis of the toy industry | ToyNews

Analysis of issues affecting the UK and international toy industry

Jak może wyglądać szkoła przyszłości.

WeWork Founder Hopes Her New School Will Help 5-Year-Olds Pursue Their

The billion-dollar coworking community’s founding partner and chief brand officer, Rebekah Neumann, is launching a micro school called WeGrow to serve Generation We.

„Mali giganci” mają o 1,26 mln widzów więcej niż „Drzewo marzeń”. TVN liderem rynku.

„Mali giganci 3” mają o 1,26 mln widzów więcej niż „Drzewo marzeń”. TVN liderem rynku

Wyniki oglądalności

Ruszyła kampania reklamowa soków Kubuś, promowana hasłem „dziecięce standardy”.

Soki Kubuś w „Dziecięcych standardach” (wideo)

Informacje na temat prowadzonych najnowszych kampanii reklamowych. Wiadomości w dziale Kampanie Reklamowe

Nagrody rozdane. Poznajcie finalistów konkursu Zabawka Roku.

Zabawka Roku 2017 - Edycja VII

Zabawka Roku – to najbardziej prestiżowy konkurs w Polsce. Znak jakości Zabawki Roku pomaga rodzicom wybrać mądre i bezpieczne zabawki, stymulujące rozwój ich dzieci. Zabawki oznaczone znakiem jakości Zabawka Roku to najciekawsze na rynku produkty sezonu.

Polska firma sprzedająca artykuły dla dzieci Smyk wycofuje się z Rosji.

Kommiersant: Smyk wycofuje się z Rosji - Puls Biznesu - pb.pl

Polska firma sprzedająca artykuły dla dzieci Smyk wycofuje się z Rosji, a blisko 20 jej sklepów przejdzie pod kontrolę konkurencyjnej rosyjskiej sieci Begiemot, podał we wtorek dziennik "Kommiersant", powołując się na dwa źródła zbliżone do transakcji.

Rozszerzamy naszą ofertę w zakresie gadżetów i technologii, wprowadzając wiele nowych produktów, w których zastosowano najnowsze rozwiązania, atrakcyjne zarówno dla dorosłych, jak i dzieci.

Anna Chapman, Disney Consumer Products

Kampania: Libero
Klient: Babybuzz

Kampania: Libero
Klient: Babybuzz

Taga 2.0 - nowy rodzinny rower.

Taga 2.0: The Ultimate Most Affordable Family Bike | IndiegogoIndiegogo LogoCollection BadgeArtboard 2Contributionsdown-caretFace for reaction of awesomeFace for reaction of need infoFace for reaction of thanksicon-checkbox-selectedcommunityicon-discover-icon-linkicon-dismiss-keyboard-linkDuplicate Iconicon-entre-caretArtboard 1Artboard 132 copyIcon - Error_blackfashionfilmhealthArtboardicon-icon-allcategoriesicon-icon-analyticsicon-icon-appsicon-icon-articon-icon-charityicon-icon-checkmarkicon-icon-consoleicon-icon-create-categoryicon-icon-create-durationicon-icon-create-editicon-icon-create-goalicon-icon-create-photoicon-icon-create-storyicon-icon-create-titleicon-icon-dashboardicon-icon-donateicon-icon-editicon-icon-editicon-icon-educationicon-icon-embedicon-icon-environmenticon-icon-exclamationicon-icon-facebookicon-icon-filmicon-icon-flagicon-icon-followicon-icon-followingicon-icon-fulfillmenticon-icon-goicon-icon-gplusicon-icon-helpicon-icon-idOval 8icon-icon-iphoneArtboard 1 Copy 52icon-icon-linkFill 1icon-icon-linkedinicon-icon-locationicon-icon-lockicon-icon-mailGroupicon-icon-musicicon-icon-perkicon-icon-personalcauseicon-icon-photographyicon-icon-playbookicon-icon-profileicon-icon-recent-activityicon-icon-religionicon-icon-rightarrowshadesicon-icon-shareicon-icon-todoicon-icon-tumblricon-icon-twittericon-icon-viewicon-icon-websiteicon-icon-youtubeArtboard 1Icon - Information_blackT2-keyMotorcyclemusicphonesArtboard 3icon-radiobutton-selectedArtboard 1Product stage icon: ConceptProduct stage icon: ConceptProduct stage icon: ProductionProduct stage icon: ProductionProduct stage icon: PrototypeProduct stage icon: PrototypeProduct stage icon: ShippingProduct stage icon: ShippingIcon - Success_black32icon-tooltip-question32Icon - Warning_v2leftArtboardrightup-caretArtboard 8 Copy 2

Crowdfund innovations in tech and design before they go mainstream, and buy hundreds of unique products shipping now from Indiegogo's Marketplace.

Każdego odkrywcę prowadzi ciekawość. Ta dziecięca jest wielka i wszechstronna, pozwalająca na codzienne poznawanie świata. To także motywacja, która nam przyświeca. I duże wyzwanie, by cały czas ją wzniecać, przeradzając w pasję. O tym, jak to się robi i dlaczego warto, Paulinie Filipowicz z LadneBebe.pl opowiedział Marek Przystaś, współtwórca Duckie Deck.

Nie zaspokajamy, a pobudzamy ciekawość | ladnebebe.pl

W  najbliższy weekend, 25-26 listopada Akademia Duckie Deck, popularny wśród dzieci i rodziców cykl wydarzeń, będący połączeniem nowoczesnych technologii z twórczą i radosną zabawą, zawita do Poznania.

Akademia Duckie Deck - Poznań - Pomysł na rodzinny weekend

🌐 PRZEGLĄD RYNKU. Jak VR i AR zmienią branżę zabawek dla dzieci.. Przedświąteczna panika rodziców, którzy boją się, że wymarzone zabawki ich dzieci zostaną przedwcześnie wykupione.. Lego w świecie wirtualnej rzeczywistości.. Mattel podejmuje działania

Za nami Mikołajki, więc to wydanie newslettera w całości poświęcimy świątecznym reklamom, jakie w tym roku przygotowały wybrane marki.
Dziecięce e-listy do Świętego Mikołaja - świąteczny raport Instytutu Monitorowania Mediów i Duckie Deck

Grudzień to zdecydowanie najbardziej intensywny sezon prezentowy w całym roku. Potwierdzają to dane z monitoringu Internetu i mediów społecznościowych opracowane przez Instytut Monitorowania Mediów. Z analizy wynika, że 34 proc. wszystkich publikacji na temat prezentów powstaje właśnie podczas ostatniego miesiąca roku.
Różnorodność aktywności podczas Akademii Duckie Deck

Rodzinny weekend podczas Akademii Duckie Deck

Ponad 1,1 miliona podpowiedzi na frazę "weekend z dzieckiem" pokazuje w swoich wynikach wyszukiwarka Google. Dziś coraz więcej rodziców chce spędzać czas ze swymi pociechami w sposób interesujący i w miejscach przyjaznych rodzinom. Z pomocą przychodzą organizatorzy Akademii Duckie Deck - najlepszej propozycji weekendowego spędzenia czasu dla dzieci i rodziców. Po ponad roku nieobecności projekt wraca do Szczecina.