Marketerzy, którzy do tej pory skupiali się wyłącznie na osobach dorosłych, już nie mogą pomijać dzieci w swojej komunikacji z rodzinami.

Dzieci i rodzice w digitalu. Kupują!

Artykuł z wydania drukowanego miesięcznika Marketing w Praktyce nr 10/2017: Dzieci i rodzice w digitalu. Kupują!, autor: Łukasz Majewski, Ula Młodnicka-Kornaś

Według raportu GlobalData aż 46% zabawek i gier do 2022 roku będzie sprzedawanych online.

46% of toys and games will be sold online by 2022, says GlobalData | Latest news from the toy industry | ToyNews

O kulisach prowadzenia bloga Bakusiowo.pl opowiada jego autorka - Malwina Bakalarz.

PRoto - 13.11.2017 - Malwina Bakalarz, Bakusiowo.pl: Wykształcenie PR-owe dało mi pewność tego, co robię

„Mój cennik dla niektórych marek przy pierwszym podejściu jest nieosiągalny, jednak zazwyczaj wracają do mnie po czasie z większym budżetem” – mówi w rozmowie z PRoto.pl blogerka...

Nowe badania na temat sposobów oglądania telewizji.

Survey Suggests Video Audience Is at Tipping Point - eMarketer

More than half prefer digital sources for favorite show

Infografika podsumowująca jeden z największy sezonów zakupowych w handlu detalicznym - powrót do szkoły.

Families with kids in a K-12 class will spend about $606 dollars on back-to-school this year on everything from clothing and shoes to pens and binders

Analiza wpływu Toys'R'Us na firmę Hasbro.

Toys'R'Us bankruptcy isn't 'game over' for Hasbro: Analyst

Barclays sees the Hasbro sell-off as overdone, and urges investors to buy.

Miś Paddington w świątecznej kampanii reklamowej Marks & Spencer.

Paddington Bear to front M&S Christmas advertising campaign | Business | The Guardian

Peruvian character to take over from Mrs Claus in tie-in with UK launch of Paddington 2 film

Apple z treściami odpowiednimi dla wszystkich grup wiekowych - bez nagości, wulgaryzmów i przemocy.

Apple's content strategy becomes more clear - Business Insider

This story was delivered to BI Intelligence...

Coca-Cola w świątecznej kampanii zachęca do dziękowania.

Coca-Cola w świątecznej kampanii zachęca do dziękowania - Press.pl - najnowsze informacje z branży medialnej, marketingowej, reklamowej i public relations

W serwisie internetowym Press znajdziesz informacje dotyczące mediów w Polsce i na świecie. Dowiesz się o reklamie, marketingu, public relations i Internecie.

O roli doświadczania konsumentów podczas zakupów detalicznych.

Opinion: Retailers must connect with their customers | Opinion | Retail Week

There was some great conversation at the recent Squire Patton Boggs retail seminar, with Richard Lim presenting Retail Economics’ thoughts and data on the retail shopping experience.

Wyczekiwana kampania świąteczna od John Lewis.

Michel Gondry directs John Lewis' Xmas Ad, About a Friendly Monster Who Lives Under a Little Boy's Bed - Video - Creativity Online

This year's much-anticipated John Lewis Christmas spot is the story of a huge, friendly monster who hides out under a child's bed, and becomes his best friend.

33% dzieci w wieku 6-8 lat oraz 51% w wieku 9-11 lat korzysta z Internetu codziennie lub prawie codziennie.

„Trenndies. Świat polskich dzieci w wieku 3-17 lat”, Grupy IQS

Kampania: Olympic Moms
Klient: P&G

Kampania: Olympic Moms
Klient: P&G

Nowe figurki z bohaterami "Stranger Things" od Funko.

New STRANGER THINGS Funko Toys Go GHOSTBUSTERS | Nerdist

Note: If you haven't yet watched the second season of Stranger Things, this post does contain minor spoilers about a new character. Stranger Things season

O tym, jak nie stać się wrogiem dziecka i nie zginąć w świecie nowoczesnych technologii dziennikarzowi serwisu Interia Mam Dziecko opowiedziała Ula Młodnicka, psycholog, ekspert komunikacji z dziećmi, pomysłodawczyni Akademii Duckie Deck.

Obudźmy w dorosłych dzieci - mamdziecko.interia.pl - ciąża, poród, wychowanie dzieci

W  weekend, 25-26 listopada Akademia Duckie Deck, popularny wśród dzieci i rodziców cykl wydarzeń, będący połączeniem nowoczesnych technologii z twórczą i radosną zabawą, zawita do Poznania.

Akademia Duckie Deck - Poznań - Pomysł na rodzinny weekend

🌐 PRZEGLĄD RYNKU. Jak VR i AR zmienią branżę zabawek dla dzieci.. Przedświąteczna panika rodziców, którzy boją się, że wymarzone zabawki ich dzieci zostaną przedwcześnie wykupione.. Lego w świecie wirtualnej rzeczywistości.. Mattel podejmuje działania

Za nami Mikołajki, więc to wydanie newslettera w całości poświęcimy świątecznym reklamom, jakie w tym roku przygotowały wybrane marki.
Dziecięce e-listy do Świętego Mikołaja - świąteczny raport Instytutu Monitorowania Mediów i Duckie Deck

Grudzień to zdecydowanie najbardziej intensywny sezon prezentowy w całym roku. Potwierdzają to dane z monitoringu Internetu i mediów społecznościowych opracowane przez Instytut Monitorowania Mediów. Z analizy wynika, że 34 proc. wszystkich publikacji na temat prezentów powstaje właśnie podczas ostatniego miesiąca roku.
Różnorodność aktywności podczas Akademii Duckie Deck

Edutainment sercem Akademii Duckie Deck

Edukacja poprzez zabawę sprzyja rozwojowi dzieci od dziesięcioleci. Psycholodzy niejednokrotnie dowiedli, że edutainment pozwala dzieciom najlepiej przyswoić wiedzę oraz, co ważne w tym procesie, wywołuje pozytywne emocje. W Polsce od ponad dwóch lat organizatorzy Akademii Duckie Deck - kompleksowego projektu edutainmentowego - dostarczają edukacyjnej rozrywki dzieciom i rodzicom.