Poznajcie media, które konsumują dzieci w wieku od zera do ośmiu lat.

The Common Sense Census: Media Use by Kids Age Zero to Eight 2017 | Common Sense Media

New technologies are changing the way kids interact with media -- even in their earliest years. The 2017 Census builds on previous studies from 2011 and 2013 to reveal how media use among babies and young children has evolved over time.

"Zabawki", które wprowadzają dzieci w świat technologii.

5 Toys to Teach Your Kids the Basics of Engineering: Lego, Kano, Cubetto, Tech Will Save Us, XYZprinting | WIRED

Today, learning about science and tech is all play. Well, and maybe just a little work.

Czy serwisy streamingowe zabiją tradycyjną telewizję?

Tim Goodman: YouTube Red and Facebook Watch Are Not Going to Kill the TV Industry | Hollywood Reporter

Yes, they have enormous bank accounts and untold millions of viewers. What they don't have is experience, buy-in or history.

Ojcostwo pod lupą badaczy.

The Scientific Benefits of Fatherhood and Why Kids Need Their Dads | FatherlyFatherly Logo Lockup

If the scientific study of fatherhood has taught us one thing, it’s that there are data-driven reasons why kids do better when their dads are around.

Branża zabawkowa oczami Debbie Sterling, twórczyni GoldieBlox.

Aardwark Swift: Is the toy industry boardroom still stuck in the pink and blue? | Business Analysis of the toy industry | ToyNews

Analysis of issues affecting the UK and international toy industry

Świnka Peppa jest wielkim przebojem w Chinach, gdzie sprzedaż zabawek, ubrań i innych produktów nawiązujących do postaci z kreskówki rośnie w szybkim tempie.

Świnka Peppa podbiła Chiny - Puls Biznesu - pb.pl

Marvel z nowymi zabawkami i książkami dla przedszkolaków.

Marvel details pre-school programme with new toys and books | Latest news from the toy industry | ToyNews

Poczucie szczęścia wśród dzieci i nastolatków oczami Jamesa Daviesa, dyrektora zarządzającego Childwise.

Czy naprawdę kiedyś dzieciństwo było szczęśliwsze? - Marketing przy Kawie

Współczesne dzieciństwo jest nic niewarte… A wszystko przez Internet! Ten pogląd, tak dziś powszechny, nie jest wcale nowy. Dawniej mawiano podobnie, z tą różnicą, że wtedy za całe zło obwiniano np. telewizję.

Do końca października, we wszystkich kinach sieci Helios w Polsce, można oglądać najnowszy spot reklamowy Alexandra do gry E-Motionz.

Branża licencyjna napędzana przez producentów zabawek.

Toys drive global licensing industry to £200bn annual revenue | Latest news from the toy industry | ToyNews

Marki próbują odchodzić od marketingu według płci dziecka.

Let Toys Be Toys: Increased targeting has led to a lazy, stereotype-driven approach - Marketing Week

Brands are missing out on customers by continuing to think about products by gender, according to Let Toys Be Toys campaigner Jess Day.

Dzieci wydają pieniądze rodziców na potęgę - przynajmniej 4,5 miliona złotych dziennie.

„Matka Polka niedoceniona”, JakoscObslugi.pl

Klient: EZAKI GLICO COMPANY
Kampania: GLICODE

Klient: EZAKI GLICO COMPANY
Kampania: GLICODE

Oto Robotical - programowalny robot.

Robotical :: Home

Learning Robotics Made Easy

Już 7 listopada odbędzie się kolejna edycja warsztatów dla młodzieży i nauczycieli warszawskich szkół podstawowych – „Każdy może programować”. Po raz kolejny wraz z Cortland – Apple Solution Expert Education łączymy siły, by do innowacyjnego programu zaprosić następne placówki edukacyjne.

Warsztaty „Każdy może programować” dla uczniów i nauczycieli warszawskich szkół - Biuro prasowe Duckie Deck

Już 7 listopada w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN odbędzie się kolejna edycja warsztatów dla młodzieży i nauczycieli warszawskich szkół podstawowych – „Każdy może programować”. Po raz kolejny Cortland – Apple Solution Expert Education wraz z Duckie Deck łączą siły, by do innowacyjnego programu zaprosić następne placówki edukacyjne.

W najbliższy weekend, 28-29 października Akademia Duckie Deck, popularny wśród dzieci i rodziców cykl wydarzeń, będący połączeniem nowoczesnych technologii z twórczą i radosną zabawą, zawita do Wrocławia.

Akademia Duckie Deck - Wrocław - Pomysł na rodzinny weekend

🌐 PRZEGLĄD RYNKU. Mattel i Hasbro, czyli co fuzja gigantów może przynieść rynkowi zabawek. . Najmłodsi eksperci testują zabawki w Tesco. Świąteczna kampania sieci.. Prawdopodobnie powstanie film na bazie kulowej gry Super Mario Bros.. Disney może odku
Edutainment sercem Akademii Duckie Deck

Edukacja poprzez zabawę sprzyja rozwojowi dzieci od dziesięcioleci. Psycholodzy niejednokrotnie dowiedli, że edutainment pozwala dzieciom najlepiej przyswoić wiedzę oraz, co ważne w tym procesie, wywołuje pozytywne emocje. W Polsce od ponad dwóch lat organizatorzy Akademii Duckie Deck - kompleksowego projektu edutainmentowego - dostarczają edukacyjnej rozrywki dzieciom i rodzicom.

🌐 PRZEGLĄD RYNKU. Marketerzy, którzy do tej pory skupiali się wyłącznie na osobach dorosłych, już nie mogą pomijać dzieci w swojej komunikacji z rodzinami.. Według raportu GlobalData aż 46% zabawek i gier do 2022 roku będzie sprzedawanych online.. O kulisa
Kreatywne warsztaty z firmą Energizer podczas Akademii Duckie Deck

Energizer zaprasza całe rodziny do twórczej zabawy i odkrywania możliwości nowoczesnych technologii. Trwa konkurs, na zwycięzców którego czeka weekend pełen inspiracji i udział w specjalnych warsztatach podczas Akademii Duckie Deck. Za działania odpowiadają Duckie Deck i agencja Plej.

Akademia Duckie Deck - technologia w parze z DIY

Akademia Duckie Deck - największe w Polsce cykliczne wydarzenie dla dzieci i rodziców - ponownie rusza w Polskę. Wszystkie rodziny spragnione nowych przeżyć i doświadczeń, zapraszamy na spotkanie z technologią i aktywnościami w duchu DIY (Do It Yourself - zrób to sam).