Warsztaty „Każdy może programować” dla uczniów i nauczycieli warszawskich szkół

Już 7 listopada w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN odbędzie się kolejna edycja warsztatów dla młodzieży i nauczycieli warszawskich szkół podstawowych – „Każdy może programować”. Po raz kolejny Cortland – Apple Solution Expert Education wraz z Duckie Deck łączą siły, by do innowacyjnego programu zaprosić następne placówki edukacyjne.

Umiejętność programowania jest jedną z kluczowych kompetencji przyszłości – uczy m.in. rozwiązywania problemów, pracy w zespole czy po prostu wyzwala kreatywność. „Każdy może programować” to program edukacyjny, który pozwoli uczniom nauczyć się programować, a nauczycielom – efektywnie nauczać programowania swoich podopiecznych.
Twórca programu, firma Cortland, od ponad 20 lat pomaga uczniom, nauczycielom oraz szkołom, uczelniom wyższym i innym placówkom oświatowym podnosić jakość nauczania i uczenia się. Wdrażając i integrując systemowe rozwiązania Apple, pozwala w pełni korzystać ze wszystkich dobrodziejstw Mac Edukacji w procesie dydaktycznym.

To już kolejny rok, kiedy wspólnie z Duckie Deck w różnych miastach Polski organizujemy warsztaty dla uczniów i nauczycieli szkół podstawowych. Dla naszych organizacji idea edutainmentu wyznacza kierunek, w którym zmierza nowoczesna edukacja
i w którym wspólnie chcemy podążać, by odpowiedzialnie kształtować przyszłe pokolenia.

Mariusz Kruk, Education Manager w Cortland

Uczestnicy warsztatów mają do dyspozycji najnowsze iPady wyposażone w nowoczesne aplikacje, za pomocą których – pod okiem instruktorów – uczą się podstaw programowania oraz sterowania robotami.
Uczniów warszawskich szkół zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach:
  • Mój pierwszy kod, czyli jak łatwo zacząć programowanie z iPadem
  • Photon Robot – programowanie z innej planety
  • Osmo Coding – programowanie dla początkujących z potworkiem Awbie
  • Sphero – kreatywne programowanie
  • Biologia i fizyka to nie magia – zrób swoje własne doświadczenia
Ponadto, w programie znajdują się również warsztaty z programowania i nowych technologii dla nauczycieli:
  • Nauka programowania w szkole z wykorzystaniem iPada
  • Programowanie to nie czarna magia, czyli jak przełamywać bariery w nauce nowych technologii przy użyciu robota Photon
  • Sphero i Osmo, czyli jak w interesujący sposób nauczyć dzieci programowania
  • Innowacyjne zajęcia z przedmiotów przyrodniczych z wykorzystaniem mobilnego laboratorium cyfrowego Labdisc
Zobacz, co dla Was przygotowaliśmy

Warsztaty „Każdy może programować” odbędą się 7 listopada 2017 roku
w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, ul. Anielewicza 6 w Warszawie.

1080x1080_Każdy może programować_Cortand_Duckie Deck.png

640x640_Każdy może programować_Cortand_Duckie Deck.png

1440x770_Każdy może programować_Cortand_Duckie Deck.png

600x260_Każdy może programować_Cortand_Duckie Deck.png

. Poznajcie media, które konsumują dzieci w wieku od zera do ośmiu lat.
. "Zabawki", które wprowadzają dzieci w świat technologii.
. Czy serwisy streamingowe zabiją tradycyjną telewizję?
. Ojcostwo pod lupą badaczy.
. Branża zabawkowa