Warsztaty „Każdy może programować” dla uczniów i nauczycieli warszawskich szkół

Już 7 listopada w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN odbędzie się kolejna edycja warsztatów dla młodzieży i nauczycieli warszawskich szkół podstawowych – „Każdy może programować”. Po raz kolejny Cortland – Apple Solution Expert Education wraz z Duckie Deck łączą siły, by do innowacyjnego programu zaprosić następne placówki edukacyjne.

Umiejętność programowania jest jedną z kluczowych kompetencji przyszłości – uczy m.in. rozwiązywania problemów, pracy w zespole czy po prostu wyzwala kreatywność. „Każdy może programować” to program edukacyjny, który pozwoli uczniom nauczyć się programować, a nauczycielom – efektywnie nauczać programowania swoich podopiecznych.
Twórca programu, firma Cortland, od ponad 20 lat pomaga uczniom, nauczycielom oraz szkołom, uczelniom wyższym i innym placówkom oświatowym podnosić jakość nauczania i uczenia się. Wdrażając i integrując systemowe rozwiązania Apple, pozwala w pełni korzystać ze wszystkich dobrodziejstw Mac Edukacji w procesie dydaktycznym.

To już kolejny rok, kiedy wspólnie z Duckie Deck w różnych miastach Polski organizujemy warsztaty dla uczniów i nauczycieli szkół podstawowych. Dla naszych organizacji idea edutainmentu wyznacza kierunek, w którym zmierza nowoczesna edukacja
i w którym wspólnie chcemy podążać, by odpowiedzialnie kształtować przyszłe pokolenia.

Mariusz Kruk, Education Manager w Cortland

Uczestnicy warsztatów mają do dyspozycji najnowsze iPady wyposażone w nowoczesne aplikacje, za pomocą których – pod okiem instruktorów – uczą się podstaw programowania oraz sterowania robotami.
Uczniów warszawskich szkół zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach:
  • Mój pierwszy kod, czyli jak łatwo zacząć programowanie z iPadem
  • Photon Robot – programowanie z innej planety
  • Osmo Coding – programowanie dla początkujących z potworkiem Awbie
  • Sphero – kreatywne programowanie
  • Biologia i fizyka to nie magia – zrób swoje własne doświadczenia
Ponadto, w programie znajdują się również warsztaty z programowania i nowych technologii dla nauczycieli:
  • Nauka programowania w szkole z wykorzystaniem iPada
  • Programowanie to nie czarna magia, czyli jak przełamywać bariery w nauce nowych technologii przy użyciu robota Photon
  • Sphero i Osmo, czyli jak w interesujący sposób nauczyć dzieci programowania
  • Innowacyjne zajęcia z przedmiotów przyrodniczych z wykorzystaniem mobilnego laboratorium cyfrowego Labdisc
Zobacz, co dla Was przygotowaliśmy

Warsztaty „Każdy może programować” odbędą się 7 listopada 2017 roku
w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, ul. Anielewicza 6 w Warszawie.

1080x1080_Każdy może programować_Cortand_Duckie Deck.png

640x640_Każdy może programować_Cortand_Duckie Deck.png

1440x770_Każdy może programować_Cortand_Duckie Deck.png

600x260_Każdy może programować_Cortand_Duckie Deck.png

🌐 PRZEGLĄD RYNKU. Mattel i Hasbro, czyli co fuzja gigantów może przynieść rynkowi zabawek. . Najmłodsi eksperci testują zabawki w Tesco. Świąteczna kampania sieci.. Prawdopodobnie powstanie film na bazie kulowej gry Super Mario Bros.. Disney może odku
Edutainment sercem Akademii Duckie Deck

Edukacja poprzez zabawę sprzyja rozwojowi dzieci od dziesięcioleci. Psycholodzy niejednokrotnie dowiedli, że edutainment pozwala dzieciom najlepiej przyswoić wiedzę oraz, co ważne w tym procesie, wywołuje pozytywne emocje. W Polsce od ponad dwóch lat organizatorzy Akademii Duckie Deck - kompleksowego projektu edutainmentowego - dostarczają edukacyjnej rozrywki dzieciom i rodzicom.

🌐 PRZEGLĄD RYNKU. Marketerzy, którzy do tej pory skupiali się wyłącznie na osobach dorosłych, już nie mogą pomijać dzieci w swojej komunikacji z rodzinami.. Według raportu GlobalData aż 46% zabawek i gier do 2022 roku będzie sprzedawanych online.. O kulisa
Kreatywne warsztaty z firmą Energizer podczas Akademii Duckie Deck

Energizer zaprasza całe rodziny do twórczej zabawy i odkrywania możliwości nowoczesnych technologii. Trwa konkurs, na zwycięzców którego czeka weekend pełen inspiracji i udział w specjalnych warsztatach podczas Akademii Duckie Deck. Za działania odpowiadają Duckie Deck i agencja Plej.

. Poznajcie media, które konsumują dzieci w wieku od zera do ośmiu lat.
. "Zabawki", które wprowadzają dzieci w świat technologii.
. Czy serwisy streamingowe zabiją tradycyjną telewizję?
. Ojcostwo pod lupą badaczy.
. Branża zabawkowa