Wizja bankructwa Toys R Us, czyli jakie lekcje z kryzysu wyciąga największy sklep zabawkowy w USA.

Trouble in toy town: it's time to grow up for Toys R Us and LegoFill 1Fill 1

Bankruptcy filings don’t usually start with a theme tune.

Świąteczne hity sprzedażowe według Disneya.

Disney gets ready for Christmas with Top Gifts Showcase | Latest news from the toy industry | ToyNews

Zestawienie świątecznych hitów przygotował także Amazon.

Amazon reveal top 10 toys for Christmas 2017 - Mirror Online

These toys are expected to be the biggest hits with kids this year

Nowa linia drewnianych zabawek od PlanToys.

PlanToys launch new wooden toys range | Latest news from the toy industry | ToyNews

Przegląd wartych uwagi kampanii reklamowych skierowanych do rodzin.

Nie tylko Volvo, czyli kilka słów o kampaniach skierowanych do całych rodzin | Interaktywnie.com

interaktywnie.com - Specjalnie dla Interaktywnie.com pisze Łukasz Majewski z Duckie Deck.

Pokemon przygotował pierwszą aplikację dla dzieci w wieku od 3 do 5 lat.

Kidscreen » Archive » Pokemon launches first-ever preschool app

Kidscreen - engaging the global children's entertainment industry

Kolejne badanie potwierdzające zmniejszający się udział dzieci w widowni telewizyjnej.

Study: Kids' TV viewing falls 50% over 6 years | Marketing Dive

Marketing news, voices and jobs for industry professionals. Optimized for your mobile phone.

Marka M&Ms będzie promować energetykę wiatrową w nowej globalnej kampanii reklamowej.

Environmentalism: M&Ms to promote wind power in TV ad campaign - Business Insider

The ad campaign is part of Mars' new $1 billion sustainability plan, aiming tackle climate change and improve conditions for farmers in its supply chain.

Źródła sukcesu strategii marketingowej Lego.

Lars Silberbauer on LEGO and being the human voice of your company | Econsultancy

LEGO is one of the most beloved brands on the planet and its social strategy is one of the most richly engaging and rewarding.

Fińska spółka Rovio Entertainment, która stworzyła przebojową grę “Angry Birds”, w drodze na giełdę.

Właściciel “Angry Birds” wyznaczył cenę akcji w IPO - Puls Biznesu - pb.pl

Fińska spółka Rovio Entertainment, która stworzyła przebojową grę “Angry Birds”, sprzeda akcje w pierwotnej ofercie publicznej po cenie z górnej granicy wyznaczonych widełek, donosi The Wall Street Journal.

O wykorzystaniu licencji w branży reklamowej.

How to license TV icons for ads – by the man behind MoneySuperMarket's Skeletor coup | The Drum

MoneySuperMarket recently premiered a follow up to the #EpicSkeletor campaign that launched in March in what could be described as one of the best pop culture mash-ups in advertising [and conversely one of the most-viewed ads on The Drum this year].

85% rodziców uważa, że ich dzieci mają za dużo zabawek, jednak nie potrafią się nimi bawić.

„Rodzice pod presją”, Millward Brown

Kampania: Dolmio Pepper Hacker
Klient: Mars Food Australia

Kampania: Dolmio Pepper Hacker
Klient: Mars Food Australia

Pomelody to kombinacja Netflix i Spotify, wspierająca edukację muzyczną dzieci.

Pomelody. Combination of Netflix and Spotify for your kids. by Indie Designers —KickstarterLine iconalert iconArtboard Copy 8arrow-down iconarrow-downarrow-left iconarrow-leftarrow-point-left iconFill 1 Copy 5arrow-point-right iconFill 1arrow-right iconarrow-rightarrow-up-right iconicon--arrow-up-right copybanner iconRectangle 2bar-chart iconArtboard Copy 6bell iconCombined Shape Copy 5book iconArtboard Copy 3bookmark iconFill 1brand-assets iconArtboard Copy 13cart iconArtboard Copy 4chat iconchatcheck iconFill 1 Copy 6circle-back iconFill 1 Copy 13circle-forward iconFill 1 Copy 16circle-k iconcircle-kcircle-left iconcircle-leftcircle-right iconcircle-rightclipboard iconArtboard Copy 12clock iconCombined Shapeclose iconcloseclosed-caption iconFill 1compass iconCombined Shape Copy 2conversion iconconversiondelta-down iconFill 1delta-left icondelta-right iconFill 1delta-up iconFill 1duplicate iconduplicateembed iconCombined Shape Copy 6eye iconCombined Shape Copy 12facebook-contained iconFacebook Containedfacebook iconFacebook logoflag iconFill 1 Copy 3gear iconFill 1 Copy 14global-africa iconFill 1 Copy 9global-america iconFill 1 Copy 10global-asia iconFill 1 Copy 17graph-bar iconCombined Shape Copy 9graph-line iconCombined Shape Copy 16heart iconFill 1 Copy 8help iconhuman iconicon--humanicon--alert iconicon--alerticon--arrow-down iconicon--arrow-downicon--arrow-left iconicon--arrow-lefticon--arrow-right iconicon--arrow-righticon--arrow-up-right iconicon--arrow-up-righticon--arrow-up iconicon--arrow-upicon--bell iconicon--bellicon--bolt iconicon--bolticon--bookmark iconicon--bookmarkicon--calendar iconicon--calendaricon--check iconicon--checkicon--circle-around iconicon--circle-aroundicon--circle-back iconicon--circle-backicon--circle-forward iconicon--circle-forwardicon--circle-loader iconPage 1icon--clipboard iconicon--clipboardicon--clock iconicon--clockicon--closed-caption iconicon--closed-captionicon--code iconicon--codeicon--compass iconicon--compassicon--confirmation iconicon--confirmationicon--cpu iconicon--cross iconicon--crossicon--delta-down iconicon--delta-downicon--delta-left iconicon--delta-lefticon--delta-right iconicon--delta-righticon--delta-up iconicon--delta-upicon--download iconicon--downloadicon--external iconicon--externalicon--eye iconicon--eyeicon--facebook iconicon--facebookicon--filter iconicon--filtericon--flag iconicon--flagicon--gear iconicon--gearicon--globe-africa iconicon--globe-africaicon--globe-america iconicon--globe-americaicon--globe-asia iconicon--globe-asiaicon--graph-bar iconicon--graph-baricon--graph-line iconicon--graph-lineicon--heart-outline iconicon--heart outlineicon--heart iconicon--hearticon--home iconicon--homeicon--human iconicon--humanicon--humans iconicon--humansicon--image iconicon--imageicon--inbox iconicon--inboxicon--info iconicon--infoicon--instagram iconicon--instagramicon--lightbulb iconicon--lightbulbicon--link iconicon--linkicon--lock iconicon--lockicon--mail iconicon--mailicon--menu iconicon--menuicon--message iconicon--messageicon--mobile iconicon--mobileicon--pause iconicon--pauseicon--pencil iconicon--pencilicon--pin iconicon--pinicon--pinterest iconicon--pinteresticon--play iconicon--playicon--plus-human iconicon--plus-humanicon--plus iconicon--plusicon--prohibit iconicon--prohibiticon--question iconicon--questionicon--reply iconicon--replyicon--search iconicon--searchicon--sound-hi iconicon--sound-hiicon--sound-lo iconicon--sound-loicon--sound-mute iconicon--sound-muteicon--star iconicon--staricon--trash iconicon--trashicon--tumblr iconicon--tumblricon--twitter iconicon--twittericon--unlock iconicon--unlockicon--upload iconicon--uploadicon--video iconicon--videoicon--youtube iconicon--youtubeinfo iconCombined Shape Copyinstagram iconinstagram copykickstarter iconArtboard Copy 5leaf iconleaflightbulb iconicon--lightbulblink iconCombined Shape Copy 8loading-spin iconlock iconCombined Shape Copy 4mail iconCombined Shapemap-pin iconFill 1menu iconGroupmessage iconFill 1 Copy 12mobile iconPage 1 Copy 2pause iconpause copypencil iconCombined Shape Copy 3pin iconCombined Shape Copy 11pinterest iconpinterestplay iconplay copyplus-human iconicon--plus-humanplus iconFill 1 Copy 7question iconCombined Shape Copy 14search iconFill 1 Copy 11share iconFill 1 Copysolid-arrow iconsolid-arrowsound-hi iconCombined Shapesound-lo iconCombined Shapesound-mute iconCombined Shapestar iconFill 1 Copy 2stopwatch iconGroup 2thumbs-up iconShapetools iconShapetrash iconCombined Shapetumblr icontumblr copytwitter icontwitter copyuser iconArtboard Copy 10volume-up iconArtboard Copy 9warning iconCombined Shape Copy 10write iconArtboard Copy 11x iconFill 1 Copy 4youtube iconCombined Shape

Indie Designers is raising funds for Pomelody. Combination of Netflix and Spotify for your kids. on Kickstarter! Affordable and fun music education for every kid. Easy and convenient on-line classes for the whole families.

NERF to zdecydowanie najbardziej popularna marka wyrzutni na świecie. Zależało nam, by dotrzeć bezpośrednio do dzieci, które poprzez kontakt z produktem miały doświadczyć frajdy, jaką daje zabawa z wyrzutniami.

W  weekend, 14-15 października Akademia Duckie Deck, popularny wśród dzieci i rodziców cykl wydarzeń, będący połączeniem nowoczesnych technologii z twórczą i radosną zabawą, zawita do Poznania.

Akademia Duckie Deck - Poznań - Pomysł na rodzinny weekend

🌐 PRZEGLĄD RYNKU. Jak VR i AR zmienią branżę zabawek dla dzieci.. Przedświąteczna panika rodziców, którzy boją się, że wymarzone zabawki ich dzieci zostaną przedwcześnie wykupione.. Lego w świecie wirtualnej rzeczywistości.. Mattel podejmuje działania

Za nami Mikołajki, więc to wydanie newslettera w całości poświęcimy świątecznym reklamom, jakie w tym roku przygotowały wybrane marki.
Dziecięce e-listy do Świętego Mikołaja - świąteczny raport Instytutu Monitorowania Mediów i Duckie Deck

Grudzień to zdecydowanie najbardziej intensywny sezon prezentowy w całym roku. Potwierdzają to dane z monitoringu Internetu i mediów społecznościowych opracowane przez Instytut Monitorowania Mediów. Z analizy wynika, że 34 proc. wszystkich publikacji na temat prezentów powstaje właśnie podczas ostatniego miesiąca roku.
Różnorodność aktywności podczas Akademii Duckie Deck

Szukasz prelegenta?

Organizujesz konferencję, seminarium, warsztaty, wykład, szkolenie lub inne wydarzenie biznesowe i chciałbyś zaprosić do wystąpienia naszego eksperta? Jesteśmy do Twojej dyspozycji.