Jeden z największych sklepów zabawkowych w USA nie wytrzymał presji Internetu (czytaj: konkurencji ze strony Amazona).

Toys ‘R’ Us Files for Bankruptcy, Crippled by Competition and Debt - The New York Times

The toy store chain will get $3 billion in financing to continue paying employees and suppliers as it deals with Chapter 11.

Telewizja odgrywa istotną rolę w sposobie, w jaki dzieci wybierają swoje zabawki.

Toy vision: The impact of kids' viewing habits on toys | Business Analysis of the toy industry | ToyNews

Analysis of issues affecting the UK and international toy industry

Ponieważ dzieci oglądają mniej telewizji, PwC przewiduje wzrost rynku reklamy cyfrowej dla najmłodszych.

Marketers will spend $1.2bn by 2019 to reach kids on their tablets | The Drum

As children watch less TV, professional services network PwC said it expects the digital advertising market for kids to grow to $1.2bn by 2019 – at which point it will represent 28% of all advertising to children.

Zastanawialiście się, skąd wzięła się podobizna Kubusia Puchatka? Oto odpowiedź.

The real Winnie-the-Pooh revealed to have been 'Growler' | Books | The Guardian

Previously unseen pictures show that EH Shepard’s iconic images were modelled on his own son’s toy bear – not AA Milne’s

Poznajcie Balibazoo - nową markę zabawek dziecięcych z portfolio firmy Dumel.

San Markos dla nowej marki produktów dziecięcych Balibazoo

identyfikacja wizualna

Lego po raz pierwszy od 10 lat odnotowało spadek globalnych przychodów, co doprowadziło firmę do konieczności redukcji zatrudnienia.

Lego: How can the business ditch the 'complexity' and hit the reset button? | PR Week

Lego: How can the business ditch the 'complexity' and hit the reset button?. From PR Week

Mattel kontynuuje swoją cyfrową ewolucję.

Mattel Picks Publicis Groupe to Continue Its Digital Marketing Evolution – Adweek

Badania pokazują, że nie jest łatwo przekonać dziecko do nowej aplikacji czy gry mobilnej, ale gdy to się już stanie, najmłodsi wykazują się dużą lojalnością.

Kids are Picky but More Loyal to Mobile Games - KIDOZ - The world's largest mobile network for kids

Building a sustainable mobile games business requires a solid ARM (Acquisition, Retention, Monetization) model. While user acquisition and monetization are fairly straight-forward processes that can easily be measured, with retention,...

Rośnie rynek reklamy mobile.

Mobile is driving most ad spending growth worldwide - Recodeclockmenumore-arrowrecode_divider

By 2019, advertisers will spend more on mobile than all traditional media, except television, put together.

Oto zestawienie kilku hajpów rodzicielskich eksponujących "dziewczyńskość" w nowej odsłonie.

Dziewczyńskość na fali - Marketing przy Kawie

Bystra, wygadana, spostrzegawcza. Kiedyś nieco bardziej konserwatywna, dziś krzyczy, że „dziewczynki mogą robić to samo, co chłopcy, a nawet więcej!”. Mowa o Ani z Zielonego Wzgórza, a właściwie nowej adaptacji jej przygód, emitowanej właśnie na platformie Netflix. Nowa wizja reżysera? Raczej znak naszych czasów.

Większość aplikacji społecznościowych nie jest odpowiednia lub bezpieczna dla małych dzieci. Z pomocą przychodzi Kudos&Co.

Kudos&Co Launches Social Media Experience Built Just for Kids — Kudos

Kids’ Social Media App, Kudos, Secures $5.73 Million in Seed Funding; Adds Key Personnel From Pixar, Instagram, EA, Google and DreamWorks PALO ALTO, Calif.--(BUSINESS WIRE)--Kudos&Co. Inc. is leading the movement for safer social media experiences for kids. The company just launched

Mnogość platform i zjawisko "second screeningu" powodują, że dzieci konsumują więcej treści niż kiedykolwiek.

Marianne James, Nickelodeon

Kampania: Braille Bricks
Klient: Dorina Nowill Foundation for the Blind

Kampania: Braille Bricks
Klient: Dorina Nowill Foundation for the Blind

Algobrix to sprytny robot, który uczy dzieci kodowania przy wykorzystaniu specjalnych bloków.

Algobrix is raising funds for Algobrix | The Ultimate Coding Learning Game on Kickstarter! The most exciting and comprehensive code learning game for kids 5-13. Learning to program bots and transforming code into play.

Mamy wieloletnie doświadczenie w tworzeniu wydarzeń, warsztatów, aplikacji, gier oraz serwisów internetowych dla dzieci i rodziców. Firmom i markom pomagamy w odpowiedzialnym docieraniu do rodziców.

W najbliższy weekend, 30 września-1 października Akademia Duckie Deck, popularny wśród dzieci i rodziców cykl wydarzeń, będący połączeniem nowoczesnych technologii z twórczą i radosną zabawą, zawita do Gdańskiego Inkubatora Przedsiębiorczości STARTER.

Akademia Duckie Deck - Gdańsk - Pomysł na rodzinny weekend

🌐 PRZEGLĄD RYNKU. Jak VR i AR zmienią branżę zabawek dla dzieci.. Przedświąteczna panika rodziców, którzy boją się, że wymarzone zabawki ich dzieci zostaną przedwcześnie wykupione.. Lego w świecie wirtualnej rzeczywistości.. Mattel podejmuje działania

Za nami Mikołajki, więc to wydanie newslettera w całości poświęcimy świątecznym reklamom, jakie w tym roku przygotowały wybrane marki.
Dziecięce e-listy do Świętego Mikołaja - świąteczny raport Instytutu Monitorowania Mediów i Duckie Deck

Grudzień to zdecydowanie najbardziej intensywny sezon prezentowy w całym roku. Potwierdzają to dane z monitoringu Internetu i mediów społecznościowych opracowane przez Instytut Monitorowania Mediów. Z analizy wynika, że 34 proc. wszystkich publikacji na temat prezentów powstaje właśnie podczas ostatniego miesiąca roku.
Różnorodność aktywności podczas Akademii Duckie Deck

Akademia Duckie Deck - nowa edycja w Poznaniu - ruszają zapisy

W weekend, 14-15 października Akademia Duckie Deck - największe w Polsce cykliczne wydarzenie dla dzieci i rodziców - ponownie zawita do Poznania. Wszystkie rodziny spragnione nowych przeżyć i doświadczeń, zapraszamy do Pixela. Dziś, 2 października ruszają zapisy na warsztaty, które są jedną z aktywności przygotowanych dla odwiedzających Akademię Duckie Deck.