Mimo, że dzieci nie oglądają telewizji tak często jak kiedyś, reklamodawcy nadal przeznaczają budżety na reklamy telewizyjne skierowane do dzieci i ich rodziców. Czy słusznie?

YouTube is making a play for Nickelodeon's lunch money - Business Insider

Kids aren't watching TV the way the used to...

Czy Walt Disney naruszył ustawę o ochronie prywatności dzieci w Internecie?

Lawsuit Claims Disney Uses Kids' Apps To Target Children For Advertising

"... failed to safeguard children's personal information ..."

Mattel poszukując nowych sposobów na storytelling swojej marki w kanałach cyfrowych, postanowił połączyć siły z firmą medialną Fullscreen.

Mattel develops video network with Fullscreen | Latest news from the toy industry | ToyNews

Gender w świecie zabawek.

Children's toys 'marketed at gender' over the years - BBC NewsBBC News

Are toy manufacturers confused about gender marketing?

Psychologowie wyjaśniają popularność YouTube'a wśród małych dzieci i przedszkolaków.

The Algorithm That Makes Preschoolers Obsessed With YouTube Kids - The Atlantic

Surprise eggs and slime are at the center of an online realm that’s changing the way the experts think about human development.

National Geographic i Lego poprzez internetową bazę edukacyjną, czasopismo i zabawki chcą edukować dzieci w zakresie ochrony dżungli i żyjących w niej gatunków zwierząt.

Kidscreen » Archive » Nat Geo Kids, Lego announce jungle initiative

Kidscreen - engaging the global children's entertainment industry

Amazon inwestuje w technologie dla dzieci.

Alexa adds kid-focused skills from Nickelodeon, Sesame Street, Amazon

Kids can ask Alexa to play a SpongeBob memory game or to read them a bedtime story.

Kobiety w branży zabawek dla dzieci doskonale wiedzą, czego najmłodsi i ich rodzice pragną.

How The Toy Industry Opens The Door To Innovative Women

Not everyone ignores women's innovations. One trade group in the toy industry recognizes that women know what kids - and their parents - want. To encourage innovation, Women in Toys, Licensing & Entertainment (WIT) provides what entrepreneurs need: access to decision-makers and mentors to help them overcome obstacles.

Niebezpieczne zabawki przechwytywane przez brytyjski urząd ds. handlu.

Trading Standards intercepts dangerous baby toys | Surrey NewsCreate a website or blog at WordPress.com

With seams that come apart in your hands and beaded eyes that fall off with barely a tug, these toys are among the dangerous products that Surrey trading standards officers have stopped from ever reaching consumers. The soft toys were attached to baby play gyms designed for young babies. They were part of a large…

Rusza kampania reklamowa platformy edukacyjnej Squla.pl.

Squla edukacja - „Nauka przez zabawę naprawdę działa!” w reklamach

Informacje na temat prowadzonych najnowszych kampanii reklamowych. Wiadomości w dziale Kampanie Reklamowe

Czas, jaki polskie dzieci spędzają na grach komputerowych, jest już niemal równy czasowi przeznaczanemu na oglądanie telewizji.

Raport „Dzieci zanurzone w technologii”, Zymetria i Mediafarm

Kampania: FLY BABIES
Klient: JETBLUE

Kampania: FLY BABIES
Klient: JETBLUE

Specdrums to pierścień będący instrumentem grającym kolorami. Brzmi skomplikowanie, ale działa zaskakująco.

Specdrums

Specdrums are rings that transform the world's colors into sound to bring music to everyone’s fingertips.

Już tylko do 10 września można oddawać głosy w konkursie Słoneczniki, w którym rodzice wybierają najlepsze z najlepszych inicjatyw dla dzieci. Jesteśmy nominowani w kategorii „Logika”. Miło nam będzie, jeśli docenisz naszą Akademię Duckie Deck.

Ankieta - Soneczniki

W weekend, 16-17 września Akademia Duckie Deck, popularny wśród dzieci i rodziców cykl wydarzeń, będący połączeniem nowoczesnych technologii z twórczą i radosną zabawą, zawita do Krakowskiego Parku Technologicznego.

Akademia Duckie Deck - Kraków - Pomysł na rodzinny weekend

🌐 PRZEGLĄD RYNKU. Jak VR i AR zmienią branżę zabawek dla dzieci.. Przedświąteczna panika rodziców, którzy boją się, że wymarzone zabawki ich dzieci zostaną przedwcześnie wykupione.. Lego w świecie wirtualnej rzeczywistości.. Mattel podejmuje działania

Za nami Mikołajki, więc to wydanie newslettera w całości poświęcimy świątecznym reklamom, jakie w tym roku przygotowały wybrane marki.
Dziecięce e-listy do Świętego Mikołaja - świąteczny raport Instytutu Monitorowania Mediów i Duckie Deck

Grudzień to zdecydowanie najbardziej intensywny sezon prezentowy w całym roku. Potwierdzają to dane z monitoringu Internetu i mediów społecznościowych opracowane przez Instytut Monitorowania Mediów. Z analizy wynika, że 34 proc. wszystkich publikacji na temat prezentów powstaje właśnie podczas ostatniego miesiąca roku.
Różnorodność aktywności podczas Akademii Duckie Deck

Akademia Duckie Deck - nowa edycja w Gdańsku - ruszają zapisy

W weekend, 30 września-1 października Akademia Duckie Deck - największe w Polsce cykliczne wydarzenie dla dzieci i rodziców - ponownie zawita do Gdańska. Wszystkie rodziny spragnione nowych przeżyć i doświadczeń, zapraszamy do Gdańskiego Inkubatora Przedsiębiorczości STARTER. Dziś, 12 września ruszają zapisy na warsztaty, które są jedną z aktywności przygotowanych dla odwiedzających Akademię Duckie Deck.